Tips!

När ni är ute och fotograferar i minusgrader, helst kallare än minus 20 så gå inte in och ut ur exempelvis bilen ofta, temperaturskillnaden mellan inomhusluften och utomhusluften skapar nämligen kondens i kameran / objektivet och har du otur så kan dina prylar gå sönder!

Använd dig utav en vanlig konsumkasse eller liknande och lägg kameran i den, se till att påsen har luft i sig och förslut den med en frysklämma eller liknande, öppna sedan påsen först när kameran fått samma temperatur som inomhusluften, alternativt frakta kameran i påsen om du tar korta bilturer.

Jag använder mig utav en kameraväska som fungerar på samma sätt, det viktiga är att du inte öppnar väskan i varm luft medan kameran är iskall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *